Dag 13 Bijna voorbij... - Reisverslag uit Steytlerville, Zuid-Afrika van Mariska - WaarBenJij.nu Dag 13 Bijna voorbij... - Reisverslag uit Steytlerville, Zuid-Afrika van Mariska - WaarBenJij.nu

Dag 13 Bijna voorbij...

Door: Mariskacheeta

Blijf op de hoogte en volg Mariska

14 Juli 2010 | Zuid-Afrika, Steytlerville

Vandaag weer een rustig dagje gehad. Het heeft vannacht weer gevroren… We konden vandaag een beetje uitslapen, want we hoefden niet met de cheeta’s te lopen.
Vandaag hebben we daarom een Fence Patrol gedaan. De vorige keren was het leuk, maar vandaag minder. Er zaten zoveel gaten in de hekken! Elke keer na twee stappen moesten we weer een gat vullen. Ik zit helemaal onder de schrammen van de acaciabomen/struiken. Want die takken met die stekels zijn het beste om gaten te dichten.

s’Middags zijn we naar de hyena’s en de tamme cheeta’s gelopen. Jacque is nog steeds niet terug met de auto. We hebben nog foto’s gemaakt met Jabulani, Themba en Buhle.
Hopelijk is Jacque morgen terug, want we willen nog een braai (barbecue) doen en een night drive. Dus met de auto in het donker rijden en dieren spotten!

Gisteravond kwam Joke trouwens gillend binnen gerend. Zo grappig. ‘Er is een kudu in de achtertuin, een kudu!!’ Dus ik mee naar buiten gerend en inderdaad, er stond gewoon op nog geen 2 meter afstand een kudu! En hij bleef ook gewoon staan.
In Afrika is de sterrenhemel echt prachtig, zoveel mooier dan in Nederland. Er zijn heel veel sterren.

Morgen is het alweer onze laatste echt dag… Echt heel jammer… Ik had nog heel graag willen blijven. Ik had het met vanmiddag met Joke en Mendy over, het is hier zo anders, zoveel rustiger en relaxter. In Nederland is alles heel gehaast en je moet zoveel doen.

Vandaag ben ik erachter gekomen dat ik dus behalve geen beltegoed meer heb, ook niet bereikbaar meer ben… Ik heb echt geen idee hoe dat komt. Weet iemand dat wanneer je in het buitenland gebeld wordt, zelf ook beltegoed moet betalen? In ieder geval, als iemand bij moet hebben, kan dat via Mendy’s nummer.

• 14 Juli 2010 - 20:13

Aty:

geniet van de laatste echte dag, je hebt heel veel ervaring opgedaan. Je foto's zullen schitterend zijn, we zien ze wel.

groetjes Hans en Aty

• 15 Juli 2010 - 08:27

Myrna:

Volgens mij moet degene die jou belt tot de grens betalen en jij moet het overige gedeelte betalen. Alleen voor een sms geldt dit niet.
    Groetjes, Myrna

• 15 Juli 2010 - 08:37

Arend:

aan alle mooie dingen komt een eind, flink sparen en nog eens overdoen

• 15 Juli 2010 - 10:54

Elke:

Hoi Maris,

Bedankt voor je mooie verslagen. Ben erg benieuwd naar de foto's.
    Een goede reis terug! Tot ziens in Holland.

• 15 Juli 2010 - 13:40

Oma:

lieve marisje
    ikben blij als je zondagweer thuis bent maar deze reis vergeet je nooit meer Tot Zondag

• 15 Juli 2010 - 14:25

Natasja:

Jammer dat het alweer voorbij is maar je hebt leuke dingen gedaan en gezien. Top!!
    En idd als je gebeld word moet jij ook n deel betalen. Dus vandaar.

Nou een hele goede reis terug en we zien elkaar wel weer in ouwehands!

Groetjes Natasja

• 18 Juli 2010 - 08:22

Chantal:

Je zou er bijna blijven he... Heel herkenbaar! Pfff, hectisch Nederland!