Dag 11 Jacht met Themba en Jabulani
Door: Mariskacheeta
Blijf op de hoogte en volg Mariska
13 Juli 2010 | Zuid-Afrika, Steytlerville
Will, Sharon en Rachel zijn vanochtend weer terug gegaan naar Port Elizabeth (of PE, zoals ze dat hier zeggen.) Het is dus weer lekker rustig in huis!
Vandaag hebben we gewandeld met Themba en Jabulani. De vorige keren duurde de wandelingen een half uur en 10 minuten, maar vandaag hebben we lekker lang gewandeld.
Na een paar uur splitsten ze zich ineens op, ze hadden allebei een andere prooi gezien. Ik moest bovenop een berg gaan staan en beide cheeta’s in de gaten houden (terwijl ze allebei een heel andere kant op gingen…) Yuko en Claire gingen achter Themba aan, terwijl Mendy, Joke en Beatrice achter Jabulani aangingen. En ik maar op en neer op die berg rennen om beide cheeta’s in de gaten te houden en de twee groepen naar de cheeta’s te wijzen… Dat ging natuurlijk al na 1 minuut fout haha! De één verdween achter een berg, de ander tussen de bosjes. Maar vrij snel waren de cheeta’s gevonden en ze hadden allebei wat gevonden! Jabulani had een duiker, Themba zelfs een kudu! Jacque kwam ons toen halen met de auto, want 2 prooien zijn wat teveel om terug te slepen naar het kamp, vooral die kudu.
Na de wandeling zijn we vlees gaan snijden, en we hebben nou genoeg voor heel de week, dankzij Themba en Jabulani.
Ook zijn we nog naar Steytlerville geweest voor wat inkopen. Op de terugweg was het zo koud!! Die auto is open en zodra de zon weg is… Is het megakoud hier!
Ik kan trouwens niet meer bellen of sms’en, om de één of andere reden is al mijn beltegoed op! Ik denk dat mijn telefoon uit zichzelf is gaan internetten ofzo, want ik had nog minstens €15,- erop staan.
13 Juli 2010 - 18:51
Marjon :
Hoi Maris,wat is nou een duiker en wat is een kudu?XXX Marjon -
13 Juli 2010 - 19:04
Myrna:
We zijn in ieder geval nog 2e geworden en dat vond ik ook heel knap. Ze zijn overigens wel heel feestelijk binnengehaald.
Uit je verhaal begrijp ik dat je wel een goeie conditie moet hebben. Is je fleecevest wel warm genoeg voor daar ? gr.myrna -
18 Juli 2010 - 08:19
Chantal:
Waarschijnlijk kwam je 5 fleecevesten tekort, haha!!