Dag 8 De Impalajacht (maar niet heus...) - Reisverslag uit Steytlerville, Zuid-Afrika van Mariska - WaarBenJij.nu Dag 8 De Impalajacht (maar niet heus...) - Reisverslag uit Steytlerville, Zuid-Afrika van Mariska - WaarBenJij.nu

Dag 8 De Impalajacht (maar niet heus...)

Door: Mariskacheeta

Blijf op de hoogte en volg Mariska

10 Juli 2010 | Zuid-Afrika, Steytlerville

Zoals jullie gister gelezen hebben kwam er gisteravond ineens een man binnen. Een team van 23 man zou rond 2 uur ’s nachts komen. Ze zouden de Impala’s gaan vangen want die horen hier niet.
Vanochtend kwamen een paar mensen met de cheeta’s lopen. Dus wij hoefden niet mee. Wij gingen het vlees snijden en rommel verzamelen. We hebben daarbij een Corn Cricket gevonden (google maar eens!), das een reuze krekel! En ik heb een gekko gevangen en Joke had nog een hagedis gevonden. Rond 9 uur zouden Will, Sharon en Jacque komen. Maar die kwamen niet… Inmiddels was het al rond het middaguur en de helikopter was al gearriveerd. De leider van de groep jagers begon al wat ongeduldig te worden, omdat ze de impala’s niet konden vangen doordat Will er niet was. Ook zou er volgens Will 200 impala’s lopen, maar de mannen hadden er maar rond de 70 geteld. Het werd 2 uur, 3 uur en 4 uur maar nog steeds geen Will, Sharon en Jacque. Toen zijn de mannen en de helikopter weggegaan.

Na 4 uur kwamen Will en de rest eindelijk aan. Ook waren zijn dochter, Rachel, en twee andere vrijwilligers meegekomen. Brigitte uit Canada en Claire uit Nederland. Brigitte blijft tot vrijdag hier. Zij is wel aardig. Die Claire gaat dinsdag weg, en zij is hier al een maand geweest. Maar haar mag ik niet. Ze begon ons gelijk te verbeteren. Echt zo’n rijkelui’s kindje!
Ook toen ze aankwamen, mochten wij de auto uitruimen! Zelf deden ze niks. Will was boos dat de mannen weg waren gegaan en zat constant te bellen. Will is een echte Zuid-Afrikaan; groot en breed. Ik weet het niet, maar erg aardig lijkt hij me niet. Volgends mij moet hij altijd gelijk hebben en zelf doet ie niks. We waren met Yuko nog even naar het dorp geweest en toen we terugkwamen was het al bijna 6 uur, maar ze hadden de katten nog niet eens gevoerd en niet begonnen met koken. Ze zaten allemaal uitgebreid op de bank te hangen.

Echt zonde, het was zo’n mooie dag. De zon scheen en van de mannen mochten we mee in de auto als ze de impala’s gingen vangen. Het was echt heerlijk weer vandaag. Maar toen hun allemaal kwamen sloeg de sfeer gelijk om. Mendy en Joke hebben het ook. Het is nu ook zo druk in het huis. Maar gelukkig gaan Will en Sharon geloof ik zondag al weg.

Nog wel een leuk bericht… Mendy, Joke en ik gaan vrijdag naar het Addo Elephant Park. Daar hebben ze de Big 5 (leeuw, olifant, luipaard, buffel en neushoorn). Het kost wel wat maar het lijkt me super om die beesten te zien. We gaan dan vrijdagochtend weg en dan worden we naar Port Elizabeth gebracht waar we overnachten. Zaterdagochtend worden we dan naar het vliegveld gebracht.

• 18 Juli 2010 - 08:13

Chantal:

Jammer...kleine tegenvaller. Is vast goed gekomen!