Dag 6 Fence Patrol - Reisverslag uit Steytlerville, Zuid-Afrika van Mariska - WaarBenJij.nu Dag 6 Fence Patrol - Reisverslag uit Steytlerville, Zuid-Afrika van Mariska - WaarBenJij.nu

Dag 6 Fence Patrol

Door: Mariskacheeta

Blijf op de hoogte en volg Mariska

07 Juli 2010 | Zuid-Afrika, Steytlerville

Na de winst van Nederland gister (yeah!!!!) konden we een half uurtje langer blijven liggen vanochtend, omdat we niet met de cheeta’s gingen lopen. Het is wel echt koud vandaag! Vannacht ook heel erg, ik slaap met 3 dekens!

Vanochtend weer eerst de wilde katten gevoerd, en ik heb de kleine kittens gezien! Echt heel lief en zo klein!

Na het voeren zijn we met Eric het hek gaan controleren. Klinkt heel stom, maar het was eigenlijk erg leuk. Je controleert of er gaten onder het hek zitten. Als er gaten zijn moet je die dichtgooien. Eerst zijn we berg op en af gegaan, daarna was het vrij vlak. Hele mooie landschappen gezien, van kale grond, zand tot bos en een rivier. Ook hebben we 2 waterbokken gezien en hele groepen kudu’s en gnoe’s. Kudu’s, en Nyala’s enzo zijn een soort antilopen.
Op een geven moment hoorde we steeds een schaap blaten. We dachten eerst dat het bij de buren was, want op het naastgelegen terrein lopen schapen. Toen zagen we ineens een groot lam lopen, aan de verkeerde kant van het hek. We probeerden het te vangen, maar dat lukte niet (verrassend!). Toen kwamen we bij een berg en daar zat het lam achter. Dus Eric en ik langs de berg en Mendy en Joke liepen richting het schaap. Toen hadden we het in een hoek, maar toen rende dat beest de berg weer op, ik erachter aan! Het was echt heel grappig, als je er bij was haha! Maar we hebben het schaap niet gevangen toen.
We zijn daarna naar de auto gelopen en toen kwamen een hol tegen. Eric zei dat er wat in zit, maar niemand geloofde hem. Hij zegt steeds dat soort dingen en als je dan gaat kijken gaat ie keihard lachen… Maar Yuko kwam ook kijken en toen bleek er toch iets in te zitten. Iets zwart-wits. Dus ik ook kijken, helemaal op m’n buik dat gat in. Daarna keek Yuko nog een keer en toen zei ze dat het een cobra was! Maar slangen zijn nu in winterslaap, dus het is niet heel erg gevaarlijk. Ik heb foto;s geprobeerd te maken, zodat we thuis het beest konden identificeren. Zoals het nu lijkt, is het een soort varaan. Dus niet gevaarlijk!

’s Middags zijn we met de jeep weer richting het lam gegaan om het nog een keer te proberen. Milo, het stokstaartje ging mee. We hadden het weer in een hoek gedreven en toen kon Eric het lam pakken. We hebben het toen weer over het hek gezet. Na dat avontuur hebben we nog een gat gedicht wat heel groot was.
De rit met de jeep was wel echt super gaaf. Over enge weggetjes waarbij de auto helemaal kantelt!

Vandaag is de huiskat ook weer thuisgekomen. Die was blijkbaar 5 dagen niet thuis geweest. Het is een Afrikaanse wilde kat, maar tam. Je kunt haar zo aaien.

Nu Spanje - Duitsland aan het kijken, hopelijk wint Spanje!! Dan heb ik mijn toto goed haha!

• 08 Juli 2010 - 06:59

Arend:

je zou toch gewend moeten zijn om schapen te vangen? mag je zelf rijden of net als thuis laat jeje rijden

• 18 Juli 2010 - 08:08

Chantal:

Ik weet niet of je die oude serie kent, maar het lijkt wel Daktari daar!! Haha!!